Du er her: Netop Nu -> May  
 

Netop nu - i haven

Huskeråd, tips og tricks - hvad kan der laves i haven nu? Hvad skal der laves?

Her vises gøremål for perioden: May

Dato Gøremål
8. maj. Husk at det er mors dag i morgen. Der bliver en frygtelig ballade hvis du glemmer det, så husk det for din egen skyld :-)
8. maj. Døjer du med mos i græsplænen, så få den givet noget gødning nu. Brug en gødning hvor det første og det sidste tal er omtrent lige store, f.eks. en NPK 14-3-18. Gødningen styrker græssets vækst så det selv kan kvæle mosset.
8. maj. Stil græsklipperen på det højeste trin de første 3-4 gange du slår græsset her i foråret. Jo mere top der er på græsset, jo mere rod er der. Og jo mere rod, jo bedre klarer det sig i kampen mod mosset.
20. maj. Jeg har fået kritik for ikke at have noget om roser her. Så har du ikke fået beskåret dine roser endnu, så er det på allerhøjeste tid at gøre det ;-)
20. maj. Ferskenen skal tyndes ud nu, så du får nogle få store frugter, i stedet for mange små. Gælder forøvrigt også med blommer, æbler, pærer oa. men især med fersken kan det hårde slid betale sig.
20. maj. Jorden er nu ved at være varm nok til at så bønner. Det kan være en god ide at så i to omgange, nu og igen om ca. 3 uger. På den måde har du bønner i en lang periode.
20. maj. Og mere roser: Har du nogle som er gået ud, så kan du sagtens stadig nå at udskifte dem. De fleste roser sælges i potter og kan dermed plantes hele sommeren. Husk at skifte jorden ud i et område på ca. 50x50x50 cm hvis der før har stået roser.